ZOEKEN

Only admnistrator owned posts can execute the [includeme] shortcode. This message is shown only to administrators.

Over AutoVeiling.nl

 

In een tijd dat de autohandel voornamelijk nog plaats vond via telefoongesprekken en fysieke handel introduceerde Wierd Meijering (1971) in 2002 het online veilingbedrijf AutoVeiling Nederland B.V. Daarmee bracht hij structuur voor de koopmannen en de aanbieders . De klanten van AutoVeiling.nl profiteren van de transparante werkwijze en de persoonlijke aandacht en adviezen. Ook vandaag nog werkt het bedrijf onder Wierd’ zijn leiding, AutoVeiling.nl is altijd onafhankelijk en onpartijdig gebleven.

Vanaf de start konden alleen bedrijven gebruik maken van de inzichtelijke werkwijze om via internet auto’s aan te bieden en te verkopen. Dat was in 2003 met de eerste Hamer veiling. Deze werkwijze is tot op vandaag nog nauwelijks gewijzigd. De voertuigen (auto’s, bestelwagens en steeds meer trucks) worden voornamelijk aangeboden door leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders en autobedrijven. De kopers zijn dealers en autohandelaren in binnen- en buitenland.

Het succes van AutoVeiling.nl is te danken aan het team dat erachter staat, het is geen machine die de transacties doet, maar een applicatie die de gepassioneerde en kundige veilingmeesters ondersteunt. Kopers en verkopers krijgen betrouwbare adviezen over koop en verkoop en kunnen daar hun business op bouwen. Vanaf de start van het bedrijf blijft het een succesformule dat Autoveiling.nl geen belang heeft bij inkoop of verkoop van de aangeboden voertuigen, het belang ligt altijd bij het doen van transacties waar beide partijen beter van worden.

Momenteel worden er circa 300 voertuigen wekelijks geveild, een stijgend aanbod. De auto’s komen inmiddels, omdat de vraag zich daarnaar richt, ook uit het buitenland.

AutoVeiling Nederland staat sinds 2011 ingeschreven in het register van Register Veilinghouders van de Federatie TMV, het keurmerk dat staat voor kennis, kwaliteit en betrouwbaarheid. Meerdere werknemers zijn Erkend Register Taxateur, welke ingeschreven staan bij Stichting VRT en Federatie TMV. Tevens is AutoVeiling.nl een Erkend Register Veilinghuis. Dit geeft aan dat het veilinghuis voldoet aan strenge kwaliteitseisen en werkt volgens de normen en waarden van de Federatie TMV, Stichting VRT en Hobéon SKO.

Als Erkend Register Veilinghuis voldoet AutoVeiling.nl minimaal aan de onderstaande verplichtingen door het hebben van:

 • een rekening Stichting Derdengelden, waarop de kopers hun betalingen doen.
 • schriftelijk bevestigen van de met de inbrenger en koper gemaakte afspraken, onder meer met betrekking tot de dienstverlening en bijbehorende tarieven.
 • duidelijke Algemene Voorwaarden.
 • benodigde informatie over de werkwijze van het veilinghuis.
 • een duidelijke en transparante manier van communiceren over de opbrengst van het kavel na afloop van de veiling.
 • een heldere en eenduidige transactie administratie.
 • een juiste betaalwijze binnen de hiervoor gestelde termijn.

Contact

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

  Waar kunnen wij u mee helpen?

  Tel: 088 – 3350500
  Openingstijden:
  ma t/m vr 08:00-18:00 uur.

  Instructievideo’s

  Bekijk onze instructievideo’s

  Bedrijfsgegevens

  Autoveiling Nederland B.V.
  KvK Dossiernummer: 55987702
  BTW nummer: NL 8519.33.737.B01

  Bezoekadres
  Amerikastraat 16
  5171 PL Kaatsheuvel

  Postadres
  Postbus 10
  5170 AA Kaatsheuvel

  Bankrekeningnummer
  Rabobank: NL67 RABO 0166 2003 95
  SWIFT:RABONL2U

  Bankrekeningnummer
  ABN Amro bank: NL14 ABNA 0458 4720 69
  SWIFT:  ABNANL2A

  Om een optimale snelheid in de verwerking van transacties mogelijk te maken verzoeken wij u vriendelijk om, indien u bankiert bij één van deze banken, ook ons bankrekeningnummer bij de desbetreffende bank te gebruiken.
  Op al onze handelingen en transacties zijn de Algemene voorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Oost-Brabant onder nummer 55987702. Op verzoek worden deze gratis toegezonden.